Πώς μπορώ να είμαι στον πίνακα αποδεκτών μίας πρόσκλησης υποβολής προσφορών

Στην ελληνική νομοθεσία, όταν για μία προμήθεια το προϋπολογιζόμενο κόστος είναι κάτω των 30000 ευρώ προ ΦΠΑ, τότε η διαδικασία που ακολουθείται είναι η απευθείας ανάθεση.

Στην περίπτωση της απευθείας ανάθεσης, ο Φορέας πραγματοποιεί έρευνα αγοράς και εν τέλει προσκαλεί οικονομικούς φορείς της επιλογής του να υποβάλλουν προσφορά.

Μπορεί να προσκαλέσει και μία (1) μόνο εταιρεία για υποβολή προσφοράς.

Για κάθε άλλη εταιρεία που δεν έχει προσκληθεί να υποβάλλει προσφορά, τυχόν υποβολή προσφοράς δεν λαμβάνεται υπόψη από τον Φορέα.


Κατά συνέπεια, κρίσιμο ζήτημα για ένα οικονομικό φορέα είναι πώς θα εξασφαλίσει ώστε να συμπεριληφθεί στους αποδέκτες της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς.

Εφόσον συμπεριληφθεί στους αποδέκτες αποκτά και το δικαίωμα να υποβάλλει προσφορά και συνεπώς και πιθανότητα να κατακυρωθεί σε αυτήν η προμήθεια.


Δεν υπάρχει κάποια τυπική διαδικασία ώστε να συμπεριληφθεί κάποια εταιρεία στον πίνακα αποδεκτών μίας πρόσκλησης, εντούτοις εκτιμούμε ότι η ακόλουθη διαδικασία έχει αυξημένες πιθανότητες να έχει επιτυχία.

Δώστε σημασία και παρακολουθήστε τα ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

Στα πρωτογενή αιτήματα βλέπετε την πρόθεση των Φορέων να προβούν σε κάποια προμήθεια, πριν ακόμα εκδοθεί η πρόσκληση υποβολής προσφορών.

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω email με τον Φορέα που εξέδωσε το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΑΙΤΗΜΑ

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας ότι προτίθεστε να αποστείλετε προσφορά και επιδιώξτε από την επικοινωνία να βρείτε την επιστασία ή το γραφείο που θα εκδώσει την πρόσκληση.


Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω email με την επιστασία που θα εκδώσει την πρόσκληση για προσφορές και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας


Κάποιοι Φορείς ενδέχεται να αναρτούν τα πρωτογενή αιτήματα και μετά από λίγο χρόνο (εντός της ίδιας ημέρας ή και ταυτόχρονα) να αναρτούν και την πρόσκληση.

Μπορεί ωστόσο να υπάρχουν και Φορείς που να μην έχουν εκκινήσει ακόμα την διαδικασία έρευνας αγοράς και να δεχτούν να συμπεριλάβουν στους αποδέκτες.

Απαντήθηκε η ερώτησή σας; Ευχαριστούμε για το feedback Υπήρξε ένα πρόβλημα αποθήκευσης του σχολίου σας. Παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.

Ακόμα χρειάζεσθε βοήθεια; Επικοινωνήστε Επικοινωνήστε